Een IP-backbone, het klinkt ingewikkeld maar het is vrij eenvoudig uit te leggen. In dit artikel vertellen wij u alles wat u moet weten over de IP-backbone:

Wat is een IP-backbone

IP-backbone is internet dat van router naar router doorgegeven wordt. Door middel van een glasvezelkabel. U kun het vergelijken met een waterleiding. U heeft de hoofdleiding (de backbone) en die worden verbonden met de router en met andere backbones. Die zijn weer verbonden met een andere router. Het heeft de naam Backbone (ruggengraat) omdat het de hoofdverbinding is van een netwerk. Net als de ruggengraat bij een mens

De internetbackbone kan worden gedefinieerd door de primaire gegevensroutering tussen strategisch onderling verbonden computernetwerken en kerninternetrouters. Deze dataroutes worden gehost door grootschalige commerciële, overheids-, academische en andere netwerkcentra, evenals internetuitwisselingspunten en netwerktoegangspunten, die internetverkeer tussen landen, continenten en oceanen uitwisselen. Internetserviceproviders, doorgaans Tier 1-netwerken, nemen deel aan internet-backboneverkeer door middel van onderhands onderhandelde interconnectieprotocollen, die voornamelijk worden beheerst door het principe van peer-to-peer zonder netwerk.

Het internet en zijn backbone-netwerken zijn niet afhankelijk van gecentraliseerde controle- of coördinatiefaciliteiten, en ze dwingen ook geen wereldwijd netwerkbeleid af. De veerkracht van internet komt voort uit de belangrijkste architecturale kenmerken, met name het idee om zo min mogelijk netwerkstatus en controlefuncties in netwerkelementen te plaatsen, in plaats daarvan te vertrouwen op communicatie-eindpunten om het grootste deel van de verwerking af te handelen. Om de integriteit, betrouwbaarheid en authenticatie van gegevens te waarborgen. Bovendien bieden de zeer redundante en geavanceerde realtime routeringsprotocollen van de huidige netwerkverbindingen alternatieve communicatiepaden voor taakverdeling en het vermijden van congestie

 

Deze artikel is geschreven door een marketingcommunicatiebureau